Persbericht - Wijnegem - 7 arrestaties na vondst van 1,7 ton cocaïne

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft vanochtend zeven arrestaties uitgevoerd in een onderzoek naar de invoer van verdovende middelen, nadat liefst 1,7 ton cocaïne werd aangetroffen in Wijnegem.

 

Op 16 maart 2022 werd PZ Minos verwittigd van verdachte praktijken in een loods aan de Merksemsebaan in Wijnegem. Bij aankomst van de politie kozen drie mensen de vlucht  in een auto. Bij nazicht in de loods werden in een Nederlandse camionette pakken cocaïne gevonden. En ook verder in het magazijn lagen pakken cocaïne. In totaal gaat het om liefst 1,7 ton cocaïne, goed voor een straatwaarde van 45,9 miljoen euro. Alles wijst erop dat er op dat man een uithaling of verdeling van een partij cocaïne plaatsvond.

FGP Antwerpen nam het onderzoek over en het parket Antwerpen vorderde de onderzoeksrechter. In het onderzoek konden mogelijke verdachten geïdentificeerd worden. Dat leidde vandaag tot een reeks simultane huiszoekingen in Antwerpen, Deurne en Merksem. Daarbij konden 7 mensen gearresteerd worden: het gaat om 6 mannen tussen 20 en 42 en een vrouw van 24.

De onderzoeksrechter zal over hun aanhouding beslissen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten