Persbericht - Willebroek - Aantreffen babylichaampje Blaasveld

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Zaterdagmiddag werd een babylichaampje aangetroffen in een vijver van het Broek in Blaasveld (Willebroek). Het was een wandelaar die het lichaam had opgemerkt en de politiediensten hierop heeft verwittigd, dewelke zelf de diensten van het parket verwittigden. Door het Parket werd onmiddellijk het Labo ter plaatse gestuurd om de nodige vaststellingen te doen en werd ook een wetsdokter aangesteld. Vermits de feiten bleken te kaderen in een lopend gerechtelijk onderzoek van de onderzoeksrechter te Mechelen werd deze verder met het onderzoek naar het verdacht overlijden van de baby gelast.

Blijkens de eerste bevindingen van het Labo en de wetsdokter zou het gaan om een volgroeide pasgeboren baby die al enige tijd in het water zou gelegen hebben. Deze bevindingen konden inmiddels bevestigd worden aan de hand van een uitgevoerde autopsie.

Omwille van het gerechtelijk onderzoek dat reeds enige tijd liep, kon er vrij vlug tot identificatie van de moeder overgegaan worden. Het parket kan thans bevestigen dat het hier om een minderjarige gaat.

Omtrent de precieze omstandigheden van de feiten, waaronder de precieze oorzaak van overlijden is het onderzoek nog volop aan de gang. Het zou in elk geval wel om een levensvatbare baby gegaan hebben, dewelke mogelijk overleed ingevolge onderkoeling. Een aantal in de loop van het onderzoek afgelegde verklaringen lijken echter niet overeenstemming te zijn met de vaststellingen zoals deze naar aanleiding van het overlijden van de baby naar voor komen.

Wat betreft de minderjarige die van de baby bevallen is, kan bevestigd worden dat zij gisteren in het kader van het onderzoek van haar vrijheid werd beroofd en vandaag grondig wordt herverhoord. Voor wat betreft eventueel te nemen maatregelen ten aanzien van de minderjarige zal het Jeugdparket de nodige vorderingen nemen.

Op vraag van de onderzoeksrechter wordt in het belang van het onderzoek geen bijkomende informatie verschaft.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten