Persbericht - Wommelgem - Onderzoek geopend na aanslag in Wommelgem

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Er is een gerechtelijk onderzoek geopend na de nieuwe aanslag afgelopen nacht in Wommelgem. Die is mogelijk gelinkt aan de aanslag in de Van Heystveltstraat in Deurne vorige week.

 

In de Melkerijstraat 24 in Wommelgem is vannacht rond 4.15 uur een aanslag gepleegd met een granaat aan een appartementsgebouw. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de voordeur, aan de gevel en aan enkele voertuigen is aanzienlijk. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voert het onderzoek. Het parket Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd die deze ochtend ook samen met het parket is afgestapt. Het labo en ontmijningsdienst DOVO hebben ter plaatse een onderzoek gedaan. De feiten zijn gekwalificeerd als vernieling door ontploffing.

De feiten van deze nacht zijn vermoedelijk gelinkt aan de feiten in de Van Heystveltstraat in Deurne van eind vorige week.

Deze voormiddag heeft de reinigingsdienst van de Stad Antwerpen naar de politie gebeld. Na het leegmaken van een vuilnisbak aan de Vogelzanglaan in Antwerpen werd een oefenmodel van een granaat gevonden. Er is geen sprake van een explosief. Daar loopt het onderzoek verder.

Alle feiten sinds vorige week donderdag zitten in een gerechtelijk onderzoek dat de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen uitvoert. Dat betekent dat de onderzoeksrechter de leiding heeft over het onderzoek, maar dat houdt in dat over de inhoud voorzichtig gecommuniceerd wordt.

De nieuwe reeks van de geweldsdelicten lijk sterk gerelateerd aan het drugsmilieu en zijn mogelijk ook onderling met elkaar verbonden. Er moet een duidelijk onderscheid gezien worden tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders. In de onderzoeken wordt uiteraard op de beide niveaus gewerkt.

In eerdere gerechtelijke onderzoeken rond geweldsdelicten zijn verschillende personen aangehouden en lopen er ook onderzoeken naar de herkomst van gebruikte wapens en mogelijke linken naar geweldsdelicten.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten