Persbericht - Zoersel - Vijftiger aangehouden voor moord

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vorige week een 56-jarige man aangehouden voor de moord op een 83-jarige vrouw. Vandaag heeft de raadkamer die aanhouding bevestigd.

 

De vrouw werd op 18 juli 2020 in een plas bloed aangetroffen in de leefruimte van De Sprong in Zoersel, een voorziening voor beschut wonen voor volwassenen met psychiatrische problemen waar zij verbleef. Ze had ernstige verwondingen aan het hoofd waarvan de wetsdokter concludeerde dat deze onmogelijk van een ongeval afkomstig konden zijn. Het slachtoffer overleed kort nadat ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Omwille van de talrijke hoofdwonden werd uitgegaan van kwaad opzet. Het parket vorderde hierop een onderzoeksrechter die het onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in handen nam. Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte, een medebewoner, zich op het moment van de feiten alleen in het gezelschap van het slachtoffer bevond. Hij werd in de zomer van 2020 ook een tijdje aangehouden.

De Federale Gerechtelijk Politie zette het onderzoek verder en vorige week werd de vijftiger opnieuw ondervraagd. Tijdens een videoverhoor en ook voor de onderzoeksrechter legde hij verklaringen af over de feiten. Daarop heeft de onderzoeksrechter hem opnieuw aangehouden voor de kwalificatie moord. Deze namiddag heeft de raadkamer de aanhouding bevestigd.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen