Persbericht - Zwijndrecht - Vrouw aangehouden voor inbreuken wapenwet en deelname criminele organisatie

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De 20-jarige vrouw die afgelopen weekend is aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie, zal vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen verschijnen.

 

In de nacht van 20 april 2019 ontvingen de hulpdiensten een noodoproep van een vrouw die zichzelf in een flat aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht van een vrouw in de voet zou hebben geschoten. De politie en de hulpdiensten gingen onmiddellijk ter plaatse.

Bij een sweeping in de woning op zoek naar andere personen of vuurwapens werd een grote hoeveelheid cash geld, een echte handgranaat en munitie aangetroffen. De huiszoeking werd onmiddellijk afgebroken en ontmijningsdienst DOVO werd ter plaatse geroepen om de granaat onschadelijk te maken. Nadien werd de huiszoeking verdergezet en werden een aantal kilo’s cocaïne, ontstekingsmechanismen, 8 granaten, munitie, explosieven en 4 operationele vuurwapens aangetroffen.

De 20-jarige bewoonster werd naar het ziekenhuis overgebracht en werd daar geopereerd aan de schotwonde aan haar voet. Zondag werd ze voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het onderzoek wordt gevoerd door FGP Antwerpen en staat onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten