Zutendaal - brand in appartementsgebouw

Parketten van de procureur des Konings Limburg

Een woning in een appartementsgebouw op de Windmolenstraat in Zutendaal vatte afgelopen nacht vuur omstreeks 2u. De brand werd gemeld door een bewoner van het appartementsgebouw. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en merkten veel rookontwikkeling op. De bewoners werden geëvacueerd. Twee bewoners van een gelijkvloers appartement, een 45-jarige man en een 55-jarige vrouw, raakten bevangen door de rook en zijn om het leven gekomen. Het parket Limburg stuurde een branddeskundige, het gerechtelijk labo en een wetsgeneesheer ter plaatse voor verder onderzoek naar de omstandigheden.

Update: 
Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige blijkt het met grote waarschijnlijkheid om een accidentele brand te gaan. Dit, alsook de exacte locatie en manier waarop de brand is kunnen ontstaan, moet nog definitief  bevestigd worden in het verslag van de deskundige. Het staat wel vast dat de slachtoffers bevangen zijn geraakt door de rook en dat zij overleden zijn aan CO-intoxicatie. Omdat de rookmelder in het appartement zelf defect bleek te zijn, werden de andere bewoners pas gealarmeerd toen de rookmelder bij de bovenburen is afgegaan.

Update: 

Uit het onderzoek van de branddeskundige blijkt dat de brand ontstaan is in de zetel in de woonkamer, vlakbij de keuken. Vermoedelijk is een achtergebleven sigaret of aangebleven theelichtje de oorzaak. Gelet op het accidenteel karakter van de brand, werd de plaats terug vrijgegeven.

Parketten van de procureur des Konings Limburg

Ander Artikel