Persbericht - Aarschot - Doorbraak in onderzoek naar gewapende overval op filiaal van gokkantoor Ladbrokes

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In een onderzoek naar een gewapende overval op een filiaal van gokkantoor Ladbrokes, vorig jaar in Aarschot, werden twee verdachten gearresteerd door de recherche van PZ Aarschot.

In de avond van 19 december vond een overval plaats op het gokkantoor Ladbrokes in de Leuvensestraat in Aarschot. De verdachte, die drager was van een muts en zijn gelaat bedekte met een buf, kreeg toegang tot het filiaal door de loketbediende. De verdachte wandelde onmiddellijk door tot achter het loket en toonde een steekwapen. Vervolgens eiste de verdachte dat de loketbediende de kassa zou openen. De verdachte graaide het geld uit de kassa en wandelde vervolgens rustig naar buiten. Even later belde de loketbediende naar de politiediensten om de overval te melden. De politiezone Aarschot kwam ter plaatse, maar kon de verdachte niet meer vatten.

Dankzij doorgedreven onderzoek van de recherche van de politiezone Aarschot kwam de recherche twee verdachten op het spoor. Eén van de twee verdachten was de loketbediende van het kantoor tijdens de feiten, de overvaller bleek een goede vriend van de loketbediende te zijn. Op woensdag 6 maart werd er een huiszoeking uitgevoerd bij de beide verdachten in Mechelen. De verdachten werden vervolgens gearresteerd. Tijdens hun verhoor bij de politie bekenden ze hun betrokkenheid bij de feiten.

Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstal door middel van geweld en bedreigingen, met wapenvertoon, bij nacht. De beide verdachten, van 20 en 21 jaar, werden op donderdag 7 maart voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Na hun voorleiding werden ze vrijgelaten onder voorwaarden.

De recherche van PZ Aarschot zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten