Persbericht - Aarschot - Gerechtelijk onderzoek na inbreuken op drugwetgeving

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Politiezone Aarschot controleerde op donderdag 30 mei omstreeks 18u50 een voertuig in de Nieuwstraat, in het centrum van Aarschot. In het voertuig zaten een 31-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem en zijn 65-jarige moeder. De man overhandigde spontaan een geel zakje met hierin meer dan 13 gram cannabis. De vrouw had onder meer 610 euro cash geld op zak. Beide personen werden gefouilleerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. De speekseltest van de mannelijke verdachte resulteerde positief.

Tijdens de huiszoeking in de woning van de verdachte werd er 155 gram marihuana, bijna 41 gram hasjiesj, een grote hoeveelheid gripzakjes, twee precisieweegschalen en 750 euro gevonden.

De verdachte gaf in zijn verhoor toe drugs te verkopen om zijn eigen gebruik te kunnen financieren. De moeder van de verdachte gaf in haar verhoor aan op de hoogte te zijn geweest van de verkoop van verdovende middelen van haar zoon.

De moeder van de verdachte mocht na het verhoor beschikken.

Het parket Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor handel in verdovende middelen. De verdachte werd op vrijdag 31 mei voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die de man heeft aangehouden. De aanhouding werd door de raadkamer op dinsdag 4 juni bevestigd.

De recherche van politiezone Aarschot zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten