Persbericht - Aarschot - Gerechtelijk onderzoek na opzettelijke slagen en verwondingen

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

De onderzoeksrechter in Leuven heeft op donderdag 8 februari drie verdachten aangehouden na opzettelijke slagen en verwondingen in een woning op de Diestsesteenweg in Aarschot.

In de voormiddag van 27 januari ging een 21-jarige verdachte uit Bonheiden langs bij het 49-jarige slachtoffer wat leidde tot een dispuut, waarna de verdachte vertrok. Even later is de 21-jarige verdachte terug naar de woning gegaan, samen met een 37-jarige verdachte uit Scherpenheuvel. Volgens de verklaring van de slachtoffers hebben de twee mannen de voordeur opengebroken en gingen ze vervolgens de twee slachtoffers, de 49-jarige man uit Aarschot en een 28-jarige man uit Nederland, te lijf. Ze zouden, volgens de slachtoffers, gewapend zijn geweest met onder meer een koevoet. Nadien zou de 37-jarige verdachte gebeld hebben met de laatste verdachte, een 35-jarige man uit Tremelo, die volgens het slachtoffer de opdrachtgever van het gevecht zou geweest zijn.

 Het 49-jarige slachtoffer had zichtbare verwondingen in het aangezicht, het 28-jarige slachtoffer had onder meer een verwonding aan zijn rechterscheenbeen. De twee slachtoffers gaven aan de drie verdachten te kennen.

 Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade, inbreuken op de wapenwetgeving en vereniging van misdadigers. De drie verdachten werden gearresteerd door politiezone Aarschot. Ze verschenen op donderdag 8 februari voor de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter besloot de drie verdachten aan te houden. De raadkamer heeft de aanhouding van de drie verdachten op dinsdag 13 februari bevestigd.

 De recherche van politiezone Aarschot zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter om te achterhalen hoe de feiten zich precies hebben afgespeeld.  

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten