Persbericht - Antwerpen - Drie verdachten blijven aangehouden in onderzoek naar druggerelateerd geweld

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft woensdag een 30-jarige Nederlander aangehouden. Hij wordt verdacht om de schutter te zijn bij drie druggerelateerde geweldincidenten van vorig jaar.

In de nacht van 13 op 14 juli 2022 werd een woning aan Geestenspoor in Ekeren beschoten. Bij een tweede incident werd een 27-jarige bewoner van een woning aan de Lageweg in Hoboken beschoten, toen hij op 16 augustus 2022 de deur opende toen er werd aangebeld.

In de nacht van 20 augustus 2022 werd rond 2.50 uur acht keer geschoten op een woning in de Lange Beeldekensstraat. Niemand van de bewoners was op dat moment aanwezig. Net voor het beschieten werd graffiti aangebracht op de gevel. Een van de twee verdachten filmde alles.

Het parket Antwerpen had voor de drie feiten de onderzoeksrechter gevorderd. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen onderzoekt de zaken en dat leidde de speurders richting Nederland.

Een 21-jarige Nederlander werd na overlevering in april al aangehouden (zie persbericht van 19 april 2023). Hij zou ook voor de feiten in Ekeren en in Antwerpen de chauffeur zijn geweest die de uitvoerders ter plaatse heeft gebracht.

Maandag werd een 31-jarige Nederlander aangehouden, nadat hij eind augustus in Nederland werd gearresteerd. Hij zou de graffiti aan de gevel in Lange Beeldekensstraat hebben aangebracht. Een 30-jarige Nederlander werd vorige week door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij zou de schutter zijn geweest bij de drie feiten, waaronder de poging tot moord in Hoboken.

De raadkamer heeft de aanhouding van de vermeende schutter vandaag bevestigd. Over de twee andere verdachten had de raadkamer vorige vrijdag al beslist dat ze verder aangehouden blijven.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten