Persbericht - Antwerpen - Man aangehouden op verdenking van poging tot moord na steekincident op trein

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 27-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot moord. Hij werd gearresteerd nadat hij donderdag een 69-jarige vrouw zou neergestoken hebben op een trein in het station van Antwerpen.

Een 69-jarige vrouw raakte donderdagvoormiddag rond kwart na elf ernstig gewond bij een steekincident op een stilstaande trein in het centraal station van Antwerpen. Het slachtoffer werd verschillende keren gestoken met een mes. Ze kreeg ter plaatse de eerste medische zorgen toegediend en werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer en haar familie worden bijgestaan door de maatschappelijke assistenten van de Federale Politie.

De verdachte, een 27-jarige Irakese man, kon kort na de feiten gevat worden in het station door de veiligheidsagenten van Securail en de Spoorwegpolitie. De man werd gearresteerd en verhoord.

Het labo en de wetsdokter zijn ter plaatse gegaan om de nodige vaststellingen te doen. Getuigen die het incident hebben zien gebeuren werden verhoord en opgevangen door de diensten van de politie.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter, die besliste om de verdachte aan te houden op verdenking van poging tot moord. Hij verschijnt woensdag voor de raadkamer. Er werd ook gevorderd om een deskundige aan te stellen om de geestestoestand van de man te onderzoeken.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen 

De familie van het slachtoffer wenst niet gecontacteerd te worden door de pers.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten