Persbericht - Antwerpen - Vier mannen aangehouden voor criminele organisatie

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Vier mannen van 24, 26, 28 en 38 jaar uit het Brusselse zijn afgelopen weekend aangehouden. Mogelijk hadden ze plannen criminele plannen. De raadkamer heeft hun aanhouding vandaag bevestigd.

 

In de nacht van vrijdag op zaterdag pikte een stadscamera verdachte handelingen op in het Kiel. Op de beelden was een man te zien die mogelijk een tracker plaatste onder een geparkeerde wagen van een havenarbeider. Via verder onderzoek kon ook de nummerplaat van het betrokken voertuig van de verdachte genoteerd worden. De wagen werd meteen geseind.

Zaterdagavond kreeg de politie melding van een positieve hit van de nummerplaat via het ANPR-netwerk.

Meteen werden een interventiepatrouille en het Snelle Responsteam aangestuurd. Rond 19.35 uur kon PZ Antwerpen de verdachte BMW stoppen aan het kruispunt van de Jef Lambeauxstraat met de Julius De Geyterstraat. De vier inzittenden werden gearresteerd. In de wagen werden een geladen vuurwapen, een baseballbat, een taser, handschoenen, een kniptang, colsonbandjes, een skimasker en ducttap aangetroffen. Het lijkt er sterk op dat de vier criminele plannen hadden. Voorlopig is dat nog niet concreet en duidelijk.

Zondagavond heeft de onderzoeksrechter de vier mannen uit Ukkel en Anderlecht aangehouden voor verboden wapenbezit en criminele organisatie. De raadkamer heeft de aanhoudingen vandaag bevestigd.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten