Persbericht - Antwerpen - Voortvluchtige drugscrimineel uitgewezen vanuit Turkije naar België

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Op vraag van het Belgische gerecht is een 43-jarige man uit Borgerhout op dinsdag 2 april gearresteerd in Turkije. De man werd in juni 2021 door het Hof van Beroep in Antwerpen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar omwille van zijn betrokkenheid bij een groot drugsdossier en werd vandaag vanuit Turkije uitgewezen naar België.

De man speelde een belangrijke rol in een criminele organisatie die zich in 2014 en 2015 bezighield met de in- en uitvoer en de verkoop van cocaïne. De criminele organisatie waar hij aan deelnam voerde grote partijen cocaïne in via de haven van Antwerpen en haalde deze uit via de ‘switch-methode’. Deze switch-methode, waarbij met de hulp van betrokken havenarbeiders grote partijen cocaïne worden overgeladen van Zuid-Amerikaanse containers naar Europese containers, werd in dit onderzoek voor de eerste keer aan het licht gebracht. De criminele organisatie beschikte daartoe over eigen loodsen en firma's.

De man werd in 2020 door de correctionele rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Hij ging in beroep en werd in 2021 door het Hof van Beroep in Antwerpen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar. Hij stond sindsdien internationaal geseind voor gevangenneming. De Turkse politie kon de man dinsdag arresteren. Hij werd uitgewezen uit Turkije en werd overgebracht naar ons land, waar het FAST-team (Fugitive Active Search Team) van de Federale Politie de man bij aankomst heeft kunnen arresteren.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten