Persbericht - Antwerpen - Zes aanhoudingen, 1,963 ton cocaïne in beslag genomen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De scheepvaartpolitie en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen hebben afgelopen week in totaal zes mensen opgepakt die daarna door de onderzoeksrechter werden aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid bij de invoer van cocaïne. In totaal werd maar liefst 1,963 ton cocaïne in beslag genomen.

Twee containers stonden dinsdag klaar op kaai 730 voor een grondige controle door de douanediensten, maar een 28-jarige medewerkster van een havenbedrijf had de twee containers laten verplaatsen. Toen een 31-jarige vrachtwagenchauffeur zich aanbood om de twee containers op te halen, greep de scheepvaartpolitie in samenwerking met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen in. In de twee containers zat uiteindelijk 994 kg cocaïne in een deklading suiker. De twee werden aangehouden door de onderzoeksrechter.
FGP Antwerpen voert het verdere onderzoek.

Woensdag werden vier mannen aangehouden voor hun vermeende betrokkenheid bij de invoer van een grote partij cocaïne via de haven van Antwerpen, nadat de scheepvaartpolitie een dag eerder wilde overgaan tot de controle van een vrachtwagenaan kaai 1742 die al was geladen met twee containers. Bij de controle waarbij werd samengewerkt met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen probeerden twee mannen te ontsnappen uit één van de containers. De scheepvaartpolitie kon de drie mannen van 41, 42 en 43 jaar arresteren. In het verdere onderzoek werd ook een 33-jarige straddlerchauffeur opgepakt die mogelijk betrokken was bij de illegale smokkel.  Uiteindelijk werd een partij van 969 kg cocaïne aangetroffen in één van de containers.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Na voorleiding werden de vier mannen aangehouden voor de invoer van verdovende middelen in vereniging.

Ook hier voert de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen het verdere onderzoek.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten