Persbericht - Antwerpen - Zes arrestaties in Sky-onderzoek

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft bij huiszoekingen in een gerechtelijk onderzoek naar de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven zes mensen opgepakt.

 

Van eind augustus tot eind september 2020 werden er 2 containers ingevoerd via de haven met verdovende middelen. De eerste container bevatte 300 kg cocaïne, bij de andere container gaat het om een onbekende hoeveelheid. 

Beide containers kwamen aan op kaai 1700 in de haven van Antwerpen. Uit communicaties van Sky ECC toestellen is gebleken dat de container met 300 kg cocaïne frauduleus werd opgehaald en werd getransporteerd naar een loods in Kieldrecht. De andere container kon niet worden opgehaald en de organisatie speelde deze kwijt. Uiteindelijk kon de organisatie toch achterhalen waar de container zich bevond. Of de uithaling uiteindelijk gelukt is, is niet duidelijk.

In het onderzoek is er sprake van verschillende tussenpersonen, waarvan enkele met een job bij een bedrijf in de Haven van Antwerpen. De tussenpersonen zou ervoor kunnen zorgen dat het transport goed verloopt en dat ze aan de juiste informatie zouden komen.

FGP Antwerpen kon in het onderzoek verschillende verdachten identificeren. In opdracht van de onderzoeksrechter werden dinsdag 9 huiszoekingen uitgevoerd in Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Turnhout, Kruibeke, Berchem, Hoboken, Bornem en Leuven. Hierbij werden 6 mensen gearresteerd tussen de 26 en 54 jaar. Onder hen ook een 35-jarige vrouw uit Antwerpen die gearresteerd werd voor de invoer en uitvoer van middelen zonder vergunning en de voorbereidende handelingen. Ze werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en werd opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Zo kreeg de vrouw een havenverbod.

Tijdens de huiszoekingen zijn er €15 000, goud, cocaïne, luxe horloges en een Ledger Wallet (plaats om cryptocurrencies op te slaan) gevonden en in beslag genomen. Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten