Persbericht - Antwerpen - Zes vermeende uithalers gearresteerd in de buurt van de haven

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter heeft drie Nederlanders (21, 23 en 23 jaar) en twee Belgen (22 jaar) aangehouden, nadat ze werden gearresteerd in verdachte omstandigheden in de haven van Antwerpen. Een zesde Nederlandse verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De douane kon ook verdovende middelen in beslag nemen.

Afgelopen weekend, zowel zaterdag- als zondagnacht, kon de Scheepvaartpolitie twee verdachte voertuigen intercepteren in de haven van Antwerpen, ter hoogte van de Rostockweg en de Mannheimweg. De inzittenden, drie Nederlanders en twee Belgen, werden gearresteerd. Er werden ook sportzakken met verdovende middelen, een boormachine, een dopsleutelset, een hoofdlamp, werkhandschoenen, een stroomstootwapen en lege rugzakken aangetroffen.

De onderzoeksrechter besliste om de vijf verdachten aan te houden op verdenking van voorbereidende handelingen in vereniging. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Vannacht kon de Scheepvaartpolitie opnieuw een 24-jarige Nederlander arresteren in de haven van Antwerpen. De verdachte werd gearresteerd ter hoogte van de Mannheimweg, nadat hij een poging zou ondernomen hebben om drugs te stelen uit een container. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten