Persbericht - Antwerpen/Boom - Twee arrestaties in onderzoeken naar explosies

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In het onderzoek naar één van drie aanslagen afgelopen nacht konden door een prima samenwerking met Belgische en Nederlandse politiediensten twee verdachten van 22 en 25 jaar worden gearresteerd in Den Haag.

Een eerste explosie werd om 2.36 uur gemeld in de Gasstraat in Boom, waarbij een fles tot ontploffing werd gebracht. Dat heeft voor heel wat materiële schade gezorgd aan een voordeur, een garagepoort en een geparkeerd voertuig. Twee minuten later kreeg PZ Antwerpen een oproep van een explosie in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Naar aanleiding van deze feiten konden in Den Haag twee verdachten worden opgepakt.

Bij een derde feit werd een pand aan de Gasthuishoevestraat in Merksem geviseerd. Daarbij was er grote schade aan de voordeur en ook aan een geparkeerd voertuig.

Bij de drie feiten geraakte niemand gewond. Het labo en DOVO gingen ter plaatse.

Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd in de drie dossiers voor vernieling door ontploffing van een pand bij nacht en met vermoeden van menselijke aanwezigheid en voor criminele organisatie. Er zal in de drie onderzoeken ook bekeken worden of er een link is naar het drugsmilieu en of er een onderling verband is.

De dienst slachtofferzorg van PZ Antwerpen en van PZ Rupel zullen in de directe omgeving brieven bussen met een aanbod van slachtofferzorg.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten