Persbericht - Brecht - 39-jarige Fransman aangehouden na wilde achtervolging

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De politie heeft zondagavond een 39-jarige Fransman gearresteerd in Brecht na een wilde achtervolging. Er werd 30 kilogram heroïne aangetroffen in zijn wagen. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van invoer van verdovende middelen in vereniging. 

De Federale Wegpolitie van Antwerpen wilde zondagavond een geseind voertuig met Franse nummerplaat controleren, dat in beeld kwam in Antwerpen, ter hoogte van de R1 richting Gent. De bestuurder van het voertuig negeerde de bevelen van de politie en vluchtte uiteindelijk weg, waarop de achtervolging werd ingezet. Hij reed langs de Bolivarplaats en de Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen-Zuid de oprit van de autosnelweg R1 richting Nederland op. De achtervolging werd daar verdergezet, er werden snelheden tussen 180 en 200 km per uur gehaald en gevaarlijke manoeuvres uitgehaald. Zo reed de bestuurder van het gevluchte voertuig onder andere tegen hoge snelheden over de pechstrook. Op een bepaald moment merkte de politie een grote rookwolk aan het voertuig op. Die rookwolk werd alsmaar groter en er ontstond een steekvlam onder de wagen, waardoor het voertuig uiteindelijk tot stilstand kwam. De bestuurder kon op een parking langs de E19 richting Breda ter hoogte van Brecht gearresteerd worden met behulp van het SRT-team (Snelle Respons Team) van de Antwerpse politie. Niemand raakte gewond.

Bij de controle van het voertuig werd 30 kilogram heroïne aangetroffen. De drugs en de wagen werden in beslag genomen.

Het parket liet de man voorleiden bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden op verdenking van invoer van verdovende middelen in vereniging. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten