Persbericht - Brecht - Fransman aangehouden na achtervolging

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Na een wilde achtervolging kon de politie vrijdagavond een 32-jarige Fransman arresteren op de E17. Hij had minstens 8,9 kilogram XTC bij.

PZ Voorkempen wilde vrijdag rond 21.50 uur een Citroën met Franse nummerplaat controleren in de Brugstraat in Sint-Job-in-'t Goor (Brecht). De bestuurder negeerde de bevelen van de politie en reed tegen 160 km/u over de Sint-Jobsesteenweg richting Kalmhout. Op de rotonde aan de Brechtsebaan keerde hij om en reed terug richting E19. De politie had een wegblokkade georganiseerd ter hoogte van de oprit, maar de bestuurder kon die ternauwernood ontwijken. De achtervolging ging verder op de E19 richting Antwerpen. Ter hoogte van het Sportpaleis nemen twee SRT-ploegen van PZ Antwerpen de achtervolging over. Op de Ring werden verschillende zakken uit de auto gegooid. Met snelheden tot 180 km/u zorgde dat voor gevaarlijke situaties, maar gelukkig raakten geen andere voertuigen betrokken.

De bestuurder gaf het ter hoogte van het complex Sint-Niklaas op de E17 op, waardoor SRT'ers hem konden arresteren. Op de achterbank lag nog een zak met 2,7 kilogram XTC-pillen. In totaal kon nog 6,2 kilogram pillen gerecupereerd worden op de vluchtweg.

Het parket liet de 32-jarige Fransman voorleiden. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten