Persbericht - Deurne - Twintiger aangehouden voor drie schietincidenten in Deurne

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vorige vrijdag een 24-jarige man uit Elsene aangehouden voor drie schietincidenten in Deurne eind 2019.

In de nacht van 19 december werd er op een kwartier tijd drie keer geschoten op verschillende gevels in Deurne. Rond 4.30 uur werd er geschoten op een pand in de Van Steenlandstraat in Deurne. Op camerabeelden kwam een verdachte in een beeld die zes keer met een handvuurwapen schiet. De politie heeft 5 kogelinslagen geteld in de raam en één in de gevel. Op de beelden liep de verdachte weg richting Herentalsebaan waar even later vijf maal werd geschoten op huisnummer 142. Het derde schietincident werd gemeld in de Dascottelei, waarbij vier kogelinslagen in een raam van een appartement werden geteld. Bij de schietincidenten kwamen projectielen ook terecht in de leefruimte van de bewoners.

In het gerechtelijk onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen werd een duidelijke link aangetroffen tussen de drie feiten. Dat werd bevestigd door het ballistisch en forensisch onderzoek. Er werd één vuurwapen gebruikt en op één van de hulzen werd een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de man uit Elsene. De feiten zouden kaderen als een vergelding binnen het georganiseerde criminele milieu.

Hij werd vorige week in opdracht van de onderzoeksrechter opgepakt. De onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat voor inbreuk op de wapenwet en deelname aan een criminele organisatie. De aanhouding werd vandaag door de raadkamer bevestigd.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten