Persbericht – Diest – Gerechtelijk onderzoek naar diefstal met geweld

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Op 5 september 2023 omstreeks 20u beroofde een man, gewapend met een mes, het warenhuis SPAR gelegen op de Michel Theystraat in Diest.

Hij deelde aan enkele werknemers mee dat hij geld wilde en dat hij een mes op zak had, opende zelf de kassa en kon daarna vluchten. In zijn vlucht bedreigde hij een werknemer met het mes, opdat deze aan de kant zou gaan. 

Hij kon een buit van €380 meenemen.  

Het gerechtelijk labo kwam dezelfde avond nog ter plaatse voor het sporenonderzoek. In zijn vlucht had hij een fiets achtergelaten en enkele biljetten laten vallen.

De werknemers konden een beschrijving geven van de verdachte en de beschikbare camerabeelden van de feiten werden opgevraagd.  

Na onderzoek door de lokale recherche van de PZ Demerdal kwam in november 2023 een verdachte in beeld, waarop het parket van Leuven besloot om de onderzoeksrechter te vorderen.  

Na verder onderzoek kon de lokale recherche van de PZ Demerdal, onder leiding van de onderzoeksrechter te Leuven, op 19 maart 2024 een 27-jarige man uit Diest arresteren.   

Er werd een huiszoeking uitgevoerd en de verdachte werd verhoord.  Hij legde bekentenissen af en werd op 20 maart 2024 voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. 

De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden onder de modaliteit van elektronisch toezicht.  

Op 22/3/2024 heeft de raadkamer de aanhouding van de man onder elektronisch toezicht bevestigt.  

Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.  

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten