Persbericht - Haacht - Verschillende fietsdieven aangehouden

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Politiezone BHK kon op woensdag 20 maart omstreeks 19u50 drie verdachten arresteren die net enkele elektrische fietsen hadden ontvreemd aan het station van Haacht.

De politiediensten kregen op woensdag 20 maart omstreeks 19u50 een oproep van een getuige die zag hoe drie personen, ter hoogte van de fietsenstalling aan het station van Haacht, met behulp van een slijpschijf twee elektrische fietsen trachtten te ontvreemden. Nadat de drie personen zich naar de achterzijde van de grote parking aan het station van Haacht hadden begeven om één van de fietsbanden te vervangen, werden ze door de politiezone BHK geïntercepteerd.

De drie verdachten, één vrouw van 31 jaar en twee mannen van 25 en 26 jaar, vertelden een onsamenhangend verhaal over hun aanwezigheid en de twee elektrische fietsen. In hun rugzakken werden er onder andere nog kniptangen en schroevendraaiers aangetroffen. Ze werden gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat. De drie verdachten zijn al gekend voor gelijkaardige feiten.

Tijdens een huiszoeking in de woning van de vrouwelijke verdachte werd er nog één, vermoedelijk gestolen, elektrische fiets aangetroffen.

De drie verdachten ontkenden elk tijdens hun verhoor bij de politie de elektrische fietsen gestolen te hebben.

Parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstallen en vereniging van misdadigers. De drie verdachten werden op vrijdag 22 maart voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De vrouwelijke verdachte werd aangehouden onder elektronisch toezicht. De twee mannelijke verdachten werden aangehouden. De raadkamer bevestigde op dinsdag 26 maart hun aanhouding.

De recherche van politiezone BHK zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten, onder meer om na te gaan of er nog feiten van diefstallen van elektrische fietsen en/ of batterijen aan de verdachten gekoppeld kunnen worden.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten