Persbericht – Herent – Snelle dagvaarding voor winkeldiefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ HerKo betrapte gisterenmiddag, 3 april, omstreeks 15u15 een winkeldief tijdens een controle naar aanleiding van een verkeersinbreuk op de Omleiding in Herent.

Een wijkinspecteur van politiezone HerKo merkte tijdens zijn fietspatrouille op de Omleiding in Herent een fietser met een winkeltas op die de weg leek te zoeken. De fietser werd staande gehouden door de wijkinspecteur nadat hij een verkeersbord dat de toegang voor fietsers verbood voorbijreed. De 29-jarige man gaf een zenuwachtige indruk en kon geen duidelijk antwoord geven op de vraag waarom hij in Herent was. Een interventieploeg werd in bijstand geroepen en er werd overgegaan tot een fouille bij de man.

In de winkeltas werden verschillende kledingstukken aangetroffen waar de beveiliging nog aanhing. De verdachte verklaarde deze te hebben gekocht in een naburige winkel in Wilsele, maar kon geen aankoopbewijs voorleggen. De verdachte werd vervolgens gearresteerd. Na een contactname met de betrokken winkel bleek dat de kledij inderdaad, die dag, bij hen gestolen werd. De totale waarde van de gestolen kledij bedroeg 213.92 euro.

Tijdens het verhoor bij de politie erkende de verdachte de feiten.

Het parket Leuven heeft de verdachte gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Hij moet zich midden mei komen verantwoorden bij de correctionele rechtbank voor de diefstal.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten