Persbericht - Hoogstraten/Lier - Vijf aanhoudingen na vondst drugslab

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft woensdag verschillende arrestaties uitgevoerd in een onderzoek naar de illegale productie van drugs en de handel in illegale dierenmedicijnen. Voor de drugsproductie werden vijf mannen aangehouden door de onderzoeksrechter. 

Naar aanleiding van een schietpartij in de nacht van 1 op 2 juli 2023 werd er een onderzoek gestart naar de 37-jarige Nederlandse verdacht uit Hoogstraten. Bij die schietpartij raakte een 49-jarige Nederlander levensgevaarlijk gewond. Hij overleed twee weken later aan de opgelopen verwondingen. Door het overlijden zijn de feiten geherkwalificeerd als moord. 

In het kader van dat onderzoek vond de politie bij de 37-jarige verdachte elementen die wijzen op illegale praktijken en misdrijven. 

De dertiger zou betrokken zijn bij de illegale handel in diergeneesmiddelen, meer bepaald bij de georganiseerde handel van illegale geneesmiddelen voor de behandeling van het coronavirus bij katten. Het dierengeneesmiddel GS-441524 is niet vergund door het Europees Geneesmiddelen Bureau noch door het Belgische Geneesmiddelenagentschap. In China wordt het op grote schaal nagemaakt. Er loopt ook een gerechterlijk onderzoek (zie persberichten van 10 oktober 2022 en 21 augustus 2023). Met die nieuwe informatie werd een nieuw gerechtelijk onderzoek gestart, waarbij vijf huiszoekingen werden uitgevoerd in Hoogstraten, Schilde, Evergem en Veurne door de afdeling Milieu van FGP Antwerpen.

De 37-jarige Nederlander zou ook actief bezig zijn geweest met illegale productie van drugs. De afdeling drugs van FGP Antwerpen werkte daar verder op en dat resulteerde woensdagochtend in de ontdekking van een actief drugslabo aan Mijl in Lier. Daar konden twee Nederlanders van 45 en 67 en twee Polen van 30 en 38 gearresteerd worden. De onderzoeksrechter heeft deze vijf mensen aangehouden. Morgen verschijnen ze voor de raadkamer in Turnhout. 
 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten