Persbericht - Kalmthout - Twee Nederlanders aangehouden na aanslag

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter heeft een Nederlands duo (20) en (22) aangehouden na een aanslag op een pand op de Brasschaatsesteenweg in Kalmthout. De feiten zijn gekwalificeerd als vernieling van een gebouw door ontploffing, met vermoeden van menselijke aanwezigheid bij nacht, vernieling van een voertuig door ontploffing bij nacht en criminele organisatie. De raadkamer beslist volgende week over hun verdere aanhouding.

 PZ Grens kreeg dinsdagnacht rond één uur melding van een explosie ter hoogte van de Brasschaatsesteenweg in Kalmthout. Bij nazicht bleek dat er niemand gewond was geraakt, maar was er heel wat materiële schade aan de voordeur van het gebouw en aan een auto op de oprit naast het pand.

 Het gerechtelijk labo, de brandweer en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse. Na de feiten kon een verdachte auto onderschept worden op de ring rond Turnhout door PZ regio Turnhout. De inzittenden, een Nederlandse man van 20 en een Nederlandse vrouw van 22, werden gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft donderdag beslist om hen aan te houden. Ze verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

 Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter. Een mogelijke link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten