Persbericht - Kessel-Lo - Doorbraak in onderzoek naar ontvoering van minderjarige

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

In een onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Leuven naar een ontvoering van een minderjarige jongen in Kessel-Lo op 28 oktober 2022 werd een 23-jarige man uit Nederland gearresteerd. De verdachte is momenteel vrij onder voorwaarden in Nederland in afwachting van zijn uitlevering naar België.  

In de vooravond van 28 oktober 2022 werd een toen 16-jarige jongen ontvoerd aan de Eénmeilaan in Kessel-Lo. Er ontstond een misverstand waardoor het minderjarige slachtoffer verplicht werd in te stappen in het voertuig van waaruit de inzittenden vermoedelijk cocaïne wilden dealen. Het slachtoffer was waarschijnlijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats aanwezig.

De minderjarige werd onder dwang in het voertuig gehouden. Het voertuig reed vervolgens met het slachtoffer aan boord richting de autosnelweg. Onderweg werd de gsm van het slachtoffer uit de rijdende wagen gegooid. Zijn geld en enkele andere bezittingen werden van hem afgenomen en hij werd hardhandig aangepakt. De jongen raakte hierbij gekwetst aan het aangezicht. Daarnaast liep hij een hersenschudding en diverse lichte verwondingen over het ganse lichaam op.

De ontvoerders reden met de jongen naar Nederland. Uren later werd het slachtoffer vrijgelaten in Utrecht, zonder geld of zijn gsm. Dankzij een behulpzame voorbijganger kon de jongen zijn thuisfront verwittigen over hetgeen hem was overkomen.

FGP Leuven voerde onder leiding van de onderzoeksrechter in Leuven een intensief onderzoek waarbij werd samengewerkt met de Nederlandse autoriteiten. Dit onderzoek leidde ertoe dat er op dinsdag 19 maart een huiszoeking werd uitgevoerd in het Nederlandse Amersfoort. Hierbij werd bezwarend bewijsmateriaal aangetroffen. Op 20 maart werd er in Nederland overgegaan tot de arrestatie van een 23-jarige man van Nederlandse nationaliteit. De Belgische autoriteiten hebben Nederland om zijn uitlevering gevraagd. De procedure is nog lopende.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten