Persbericht – Leuven – Gerechtelijk onderzoek naar inbreuken op de drugwetgeving

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

De politie van de PZ Leuven merkte op woensdag 13 maart 2024 omstreeks 13u37 tijdens hun patrouille op de Groenveldstraat te Leuven een voertuig op dat door het oranje verkeerslicht reed terwijl er nog voldoende tijd was om veilig te stoppen. De politie besloot om het voertuig te achtervolgen en stelde hiertoe de blauwe knipperlichten en het geluidstoestel in werking. 

Het voertuig nam hierop de vlucht en reed tegen bijzonder hoge snelheid weg. Tijdens de achtervolging heeft het achtervolgde voertuig een bromfiets aangereden. De politie trof het voertuig uiteindelijk geparkeerd  aan voor een woning in de Jos de Haeslaan te Leuven waarbij de bestuurder te voet verder de vlucht nam. Tijdens de vlucht kon de politie vaststellen dat de bestuurder een gripzakje met wit poeder op de grond liet vallen. 

De politie kon de bestuurder uiteindelijk arresteren en identificeren als een 29-jarige man uit Leuven. 

Tijdens de fouille werd een gripzakje met cocaïne, alsook 615 euro aan cash geld aangetroffen.  

Er werd een speekseltest afgenomen dewelke positief testte op cannabis. Het rijbewijs van de man werd ten gevolge hiervan onmiddellijk ingetrokken. 

Tijdens de huiszoeking op heterdaad bij de 29-jarige verdachte trof de politie meer dan 1,5kg cannabis, 35g cocaïne, 1950 euro cash, verschillende gsmtoestellen en simkaarten en meer dan 130 ongebruikte gripzakjes aan. 

Het parket van Leuven heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor inbreuken op de drugwetgeving, meer bepaald bezit van cannabis en cocaïne met het oog op verkoop.  

De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden. Zijn aanhouding werd door de raadkamer bevestigd op 19 maart 2024.  

De recherche van de PZ Leuven zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten