Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding na het gooien met een schijnbaar gevaarlijke substantie naar portier

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Politie Leuven kreeg op zaterdagochtend 18 mei omstreeks 01u10 een melding van een portier van café 'de Bierkelder' in Leuven nadat een man na een verbale discussie twee keer een substantie uit een fles met opschrift 'aceton' in de richting van de portier had gegooid.

De verdachte werd eerder die avond, omstreeks 23u, verwijderd uit het café. Op het moment dat hij het café verliet, was hij niet in het bezit van de fles. Enkele uren later, omstreeks 01u10, was de verdachte teruggekeerd naar het café. Hij merkte de portier op en haalde de fles tevoorschijn. Vervolgens gooide hij tweemaal de vloeibare inhoud uit de fles in de richting van de portier, maar hij kon de portier daarbij niet raken. Nadien verliet de verdachte de plaats.

De politie ging ter plaatse en kreeg een omschrijving van de verdachte.

De politiediensten hadden het vermoeden dat het, gezien de beschrijving van de verdachte, om een 44-jarige man uit Leuven ging, die eerder die avond in een andere interventie betrokken was. De verdachte werd in de buurt van zijn woonplaats aangetroffen door de politie. Op basis van camerabeelden kon de betrokkene worden aangeduid als verdachte van de feiten. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat.

In de Naamsestraat in Leuven werd een witte fles met daarin een sterk ruikende vloeibare substantie met het opschrift 'aceton' door de politiediensten teruggevonden. De fles voldeed aan de omschrijving die de portier had gegeven.

In zijn verhoor wenste de verdachte niets concreet over de feiten te verklaren. 

Het parket Leuven heeft de verdachte gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Hij moet zich midden juni komen verantwoorden bij de correctionele rechtbank voor de bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten