Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding na winkeldiefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ Leuven kreeg op dinsdagavond 23 april, omstreeks 18u15, een melding van een winkeldiefstal in de Colruyt in de Lombaardenstraat in Leuven.

Drie mannelijke verdachten wandelden, na hun aankomst in de winkel, rechtstreeks naar de drankenrayon. Vervolgens vulden ze hun rugzakken met 18 flessen whisky uit de winkelrekken. Nadien namen ze nog een blikje Coca-Cola uit de rekken en wandelen ze richting de kassa. Daar betaalden ze enkel voor het blikje Coca-Cola. Eenmaal voorbij de kassa werden ze staande gehouden door de bewakingsagent. Het totaalbedrag van de gestolen goederen bedroeg ongeveer 480 euro.

Politiezone Leuven kwam ter plaatse en arresteerde de drie verdachten. Tijdens de fouille van de verdachten werd er op één van hen 3 XTC-pillen gevonden, een andere verdachte testte positief op cocaïne. Geen van de verdachten beschikt over een gekende woonst in België.

Het parket Leuven heeft de drie verdachten gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Ze moeten zich midden mei komen verantwoorden voor de winkeldiefstal. De twee verdachten waarbij druginbreuken werden vastgesteld werden hiervoor bijkomend gedagvaard.  

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten