Persbericht - Leuven - Snelle dagvaarding voor twee winkeldiefstallen en illegaal verblijf

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Het parket Leuven heeft een 39-jarige man die tweemaal op 24u betrapt werd op feiten van winkeldiefstallen gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding.

Politie Leuven kreeg op vrijdag 19 april de melding van een winkeldief in de Colruytvestiging in de Lombaardenstraat in Leuven. Een winkeldetective had de verdachte opgemerkt vanuit de observatieruimte. Hij zag hoe de verdachte zich naar de rayon van tabak begaf, daar een pak roltabak meenam en die verstopte in zijn jas. Vervolgens ging hij naar de afdeling van de sterke dranken. Daar nam hij een fles whisky, die hij eveneens in zijn jas verstopte. Hij wandelde vervolgens verder naar de kassa en passeerde deze zonder te betalen. Op dat moment maakte de winkeldetective zich kenbaar en hield de verdachte tegen. PZ Leuven kwam ter plaatse. Het totaalbedrag van de gestolen goederen bedroeg ongeveer 210 euro. De buit kon gerecupereerd worden.

De verdachte werd meegenomen naar het politiecommissariaat en kreeg een uitnodiging mee voor een verhoor op een later tijdstip.

Op zaterdag 20 april 2024, de volgende dag, ging de verdachte opnieuw naar de Colruyt. Hij werd onmiddellijk herkend door dezelfde winkeldetective. Hij liep naar de rayon met sterke dranken, nam een fles whisky en verstopte deze bij de wijnen. Hij nam vervolgens drie blikjes bier en betaalde deze aan de kassa. Even later kwam hij opnieuw de winkel binnengewandeld in het gezelschap van een andere man. De vriend nam een flesje Coca-Cola en de verdachte de verstopte fles en stak die vervolgens in zijn jaszak. Bij de kassa werd er wel betaald voor het flesje Coca-Cola maar niet voor de fles whisky. De verdachte werd door de winkeldetective opnieuw staande gehouden. Politie Leuven kwam ter plaatse en arresteerde de verdachte.

De verdachte gaf spontaan de feiten toe.

Het parket Leuven heeft de verdachte gedagvaard volgens de procedure van de snelle dagvaarding. Hij moet zich midden mei komen verantwoorden voor de twee winkeldiefstallen en illegaal verblijf bij de correctionele rechtbank in Leuven.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten