Persbericht – Leuven – Verdachte van koperdiefstal aangehouden door onderzoeksrechter

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Politie Leuven stelde op dinsdagochtend 9 april omstreeks 2u40 vast dat er in een geparkeerd voertuig met vreemde nummerplaat zichtbaar rollen koperdraden in de kofferruimte lagen. De politie is alert voor vaststellingen inzake koperdiefstallen in de omgeving van de Eénmeilaan in Kessel-Lo omwille van de nabijheid van de sporen van Infrabel.

Daarnaast lagen er vlak bij het geparkeerde voertuig rollen koperdraden tegen betonnen blokken. De betonnen blokken verhinderen de doorgang naar de sporen. Verschillende politieploegen, waaronder de hondengeleider met een hond, kwamen ter versterking om nazicht uit te voeren in het domein nabij de sporen.

Dankzij grondig speurwerk van de verschillende politieploegen kon een 28-jarige Roemeense verdachte worden opgemerkt. De man werd gearresteerd en meegenomen naar het politiecommissariaat. Tijdens de fouille van de kledij van de verdachte werd de autosleutel van het verdachte voertuig teruggevonden. In zijn verhoor ontkende de betrokkene elke betrokkenheid met de feiten, ondanks bezwarende vaststellingen.

Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstal. De 28-jarige verdachte werd op woensdag 10 april voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Die besloot de verdachte aan te houden. De verdachte verscheen op vrijdag 12 april voor de raadkamer, die de aanhouding van de verdachte bevestigde.

De Spoorwegpolitie zal onder leiding van de onderzoeksrechter het onderzoek verderzetten.

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten