Persbericht - Mechelen - Man aangehouden voor poging tot moord

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Na een steekpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de onderzoeksrechter een 38-jarige man aangehouden voor poging tot moord.

PZ Rivierenland kreeg zaterdag rond 3.15 uur een noodoproep van een 25-jarige vrouw die verklaarde dat ze getuige was van een steekpartij. De vrouw was erg verward en uit het eerste relaas zouden de feiten zich op de straat hebben afgespeeld, maar de exacte locatie kon ze niet geven. Na 45 minuten werd duidelijk dat de plaats van de steekpartij een appartement aan de Nieuwe Kapucijnenstraat was.

De politie trof daar een zwaargewonde Somaliër van 30 jaar uit Antwerpen aan. De bewoner, een 38-jarige Somaliër en neef van het slachtoffer, had lichte verwondingen.

De hulpdiensten reanimeerden het slachtoffer voor hij met zware verwondingen naar het ziekenhuis werd gevoerd. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. De 38-jarige man werd na de voorleiding aangehouden wegens poging tot moord. De vrouw werd vrijgelaten zonder voorwaarden, maar ze werd wel in verdenking gesteld wegens schuldig hulpverzuim.

Het onderzoek loopt volop verder, onder meer naar de aanleiding van de steekpartij.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten