Persbericht - Merksplas - Dossier moord, poging moord en gijzeling overgemaakt aan parket-generaal

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag het dossier rond het onderzoek naar de moord, poging tot moord en vrijheidsberoving in Merksplas in juni 2022 overgemaakt aan het parket-generaal, met het oog op verwijzing naar het hof van assisen. 

Een 44-jarige man uit Merksplas drong op 25 juni 2022 het huis van zijn ex-vriendin van 43 aan de Rodenbachstraat in Merksplas binnen. Op dat moment was zijn ex thuis met haar nieuwe vriend (50) en haar twee kinderen van 19 en 22. De veertiger viel de bewoners aan. De 19-jarige zoon van zijn ex-vriendin werd hierbij dodelijk geraakt en overleed ter plaatse. De nieuwe vriend kon uiteindelijk vluchten, nadat hij rond 5.45 uur een noodoproep naar de hulpdiensten had gedaan. De 22-jarige dochter raakte zwaar gewond.

De 44-jarige indringer nam zijn ex-vriendin mee naar de zolderverdieping, waar hij zich verschanste. De politie schakelde de hulp in van de speciale eenheden van de federale politie (DSU). Uiteindelijk kwam de man om 11.40 uur naar buiten met zijn ex-vriendin. De speciale eenheden konden de man overmeesteren en hij werd gearresteerd. De ex-vriendin raakte lichtgewond.

Het parket startte meteen een gerechtelijk onderzoek voor moord op de 19-jarige zoon, poging tot moord op de 22-jarige dochter die ernstig gewond raakte bij de feiten, wederrechtelijke en willekeurige vrijheidsberoving en verkrachting van de 43-jarige ex-vriendin. De verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gerechtelijk onderzoek werd recent afgerond en de man moest dinsdag voor de raadkamer in Turnhout verschijnen, die besliste om de verdachte te verwijzen naar het parket-generaal, zodat het dossier later door het hof van assisen behandeld kan worden.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten