Persbericht - Mortsel/Zoersel - Gerechtelijk onderzoek naar aanslagen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Het parket van Antwerpen is een gerechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van twee ontploffingen die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvonden in Mortsel en in Zoersel. Er werden nog geen verdachten gearresteerd. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Lokale Politie Minos kreeg vannacht rond 01:21 melding van een luide knal in de Vuurkruisenlaan in Mortsel. Ter plaatse stelde de politie vast dat daar ter hoogte van een appartementsgebouw een ontploffing had plaatsgevonden nadat onbekenden een explosie hadden veroorzaakt. Er was enkel sprake van materiële schade aan de voordeur. Er vielen geen gewonden. De bewoners van het gebouw werden geëvacueerd.

Rond 02:40 kreeg kwam ook bij de Lokale Politie Voorkempen de melding binnen van een ontploffing ter hoogte van de Kerkhoflei in Zoersel. Ook hier raakte de voordeur ernstig beschadigd maar vielen er geen gewonden.

Ontmijningsdienst DOVO, de brandweer en het gerechtelijk labo gingen in beide gevallen ter plaatse. Een mogelijke link met het drugsmilieu wordt onderzocht. Het parket vorderde de onderzoeksrechter voor vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuk op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

Het onderzoek wordt verdergezet door de FGP Antwerpen onder leiding van onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten