Persbericht – Oudenaarde – Verschillende Monkey Dust-dealers aangehouden

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Recent zijn op korte tijd een aantal zaken op het parket OVL binnengekomen waarbij er sprake was van de drugs Monkey Dust. Het parket OVL wil wijzen op het gevaar van gebruik van deze drugs.

Begin april 2024 werd in Oudenaarde een 28-jarige vrouw met zeer eigenaardig gedrag, zware  spasmen, aangetroffen door de politiediensten.

De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat zij onder invloed was van de drugs Monkey Dust. De vrouw verbleef enkele dagen op intensive care, ze was er erg aan toe.

De politie startte een onderzoek. Na diverse huiszoekingen in de buurt van Oudenaarde werden nog vier personen, waaronder een vrouw van 26, en drie mannen van 25, 28 en 42 jaar, gearresteerd. Bij de huiszoeking werden verschillende soorten drugs aangetroffen, waaronder ook de drugs Monkey Dust. Na uitgebreid verhoor, werden de vier verdachten, voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van inbreuken op de drugwetgeving en aangehouden.

Een dag later werden nog een man van 26 jaar en een vrouw van 29 jaar gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Oudenaarde wegens het bezit van verdovende middelen, waaronder Monkey Dust, in het bijzijn van een minderjarige. Een tweejarig kind testte positief op diverse soorten harddrugs. Beiden werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Oudenaarde.

In de tweede week van april 2024 werd nog een huiszoeking uitgevoerd in Ronse bij twee personen die verdacht worden van drugsverkoop en -bezit. Opnieuw werden verschillende drugs aangetroffen, waaronder ongeveer een tiental gram Monkey Dust. Ook deze personen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

Alle verdachten verschenen reeds voor de raadkamer, waar hun aanhouding werd gehandhaafd.

Monkey Dust is een designerdrug, die een afgeleid product is van de chemische substantie cathinon en aldus verboden is onder de Belgische Drugswet.

Het parket OVL wenst te benadrukken hoe schadelijk deze bijzonder verslavende drugs is. Na inname kan men zeer agressief worden, hallucinaties krijgen en/of spasmen. Zelfs bij beperkt gebruik kan deze drugs op korte termijn heel wat schade aanrichten aan de mentale en fysieke gezondheid.

 

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten