Persbericht - Puurs-Sint-Amands - reconstructie en praktische afspraken

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter organiseert op donderdagavond 16 november een wedersamenstelling in het onderzoek naar de brandstichting waarbij in juni twee kinderen van 4 en 8 om het leven kwamen.

In de nacht van 18 juni 2023 werd er brand gesticht in een huis aan de Jan Hallezlaan in Puurs-Sint-Amands. Bij de brand kwamen twee kinderen van 4 en 8 om het lever. Hun moeder raakte levensgevaarlijk gewond. Het parket vorderde de onderzoeksrechter die de 35-jarige vader van het gezin liet opsporen. De man werd aangehouden en gaf in zijn herverhoor toe dat hij de brand had gesticht.

De verdachte zal nu de kans krijgen om op de plaats van de feiten te tonen wat hij zou hebben gedaan. Dat gebeurt in aanwezigheid van de onderzoeksrechter, het parket, de speurders en de deskundigen. De burgerlijke partijen zullen - als zij dat willen - de reconstructie kunnen volgen in captatiewagens van de politie.

Om de reconstructie in alle sereniteit te kunnen laten verlopen zal er een ruime perimeter worden ingesteld in en rond de Jan Hallezlaan. Vanzelfsprekend kan niemand die niet binnen de perimeter woont, de afgeschermde zone betreden. PZ Rivierenland zal daar streng op toezien en op controleren.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten