Persbericht - Ranst - Twee aanhoudingen na twee dumpings drugsafval en vondst drugslabo

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft gisteren twee twintigers opgepakt die gelinkt kunnen worden aan twee dumpings van drugsafval én een drugslabo in Ranst.

Aan de Zandhovensesteenweg in Oelegem (Ranst) en aan de Haviklaan in Deurne werden gisteren tientallen rode en zwarte jerrycans aangetroffen. Het gaat om verlaten locaties in groene ruimte. Meteen werden de nodige voorzorgen genomen, zodat passanten geen gevaar liepen. De Civiele Bescherming zorgde er voor dat het drugsafval op een veilige manier kon opgeruimd worden.

In het onderzoek dat meteen werd opgestart, kwam een verdacht voertuig in beeld. Door een nauwe samenwerking met PZ Antwerpen kon het voertuig in de loop van de namiddag werden onderschept aan de Singel in Antwerpen. De twee inzittenden, een 29-jarige man uit Antwerpen en een 24-jarige vrouw uit Tessenderlo, werden gearresteerd. Verder onderzoek door FGP Antwerpen heeft dan dinsdagavond geleid tot een locatie aan de Oostmalsesteenweg in Ranst, waar de politie een zogenaamde conversielab heeft aangetroffen.

Vandaag werden de 24-jarige vrouw en de 29-jarige man aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het gerechtelijk onderzoek loopt volop verder.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt  https://www.drugsplantageontdekt.be/. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten