Persbericht - Reeks arrestaties in België en Nederland tijdens onderzoek autodiefstal

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Op 25 augustus 2023 kwam er bij politiezone (PZ) Arro Ieper een melding binnen over verdachte handelingen rond een zeecontainer die in Geluwe op een ongewone en afgelegen plaats in de buurt van de A19 stond. Bij de controle door de PZ werden er in de container drie Toyota's ontdekt die diezelfde nacht waren gestolen in Antwerpen en Nederland

Het parket van West-Vlaanderen wees het verdere onderzoek toe aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) West-Vlaanderen.

Na doorgedreven speurwerk door de FGP West-Vlaanderen kwamen een aantal Nederlandse en Belgische verdachten in beeld. Onderzoek toonde aan dat deze organisatie in aanmerking kwam voor nog meer diefstallen van vnl. Toyota’s RAV4  in Vlaanderen en Nederland. Nog zes voertuigen werden in containers teruggevonden door de lokale politie in de provincie Antwerpen. De gestolen wagens waren telkens in zeecontainers gestapeld met de bedoeling die naar Afrika te verschepen.

Op 29 april 2024 voerde de FGP West-Vlaanderen (i.s.m. FGP Oost-Vlaanderen en Antwerpen), onder leiding van de onderzoeksrechter te Kortrijk acht huiszoekingen uit in Wervik, Antwerpen, Herentals, Merksplas, Gent, Lievegem en Vorst.  Zeven verdachten werden gearresteerd en verhoord. Vijf van hen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Een bij de diefstallen gebruikt voertuig en cash geld werden bij de tussenkomst in beslag genomen. Aangetroffen devices en documenten zullen verder worden onderzocht.

Op 7 mei 2024 is er op vraag van de Kortrijkse onderzoeksrechter in Den Haag (Nederland) een tussenkomst geweest in aanwezigheid van West-Vlaamse speurders (FGP West-Vlaanderen). Tijdens huiszoekingen werden vier arrestaties uitgevoerd. Er werd elektronische apparatuur aangetroffen die diefstal van auto’s vergemakkelijkt. De overlevering van de verdachten zal worden gevraagd.

Dit onderzoek kende een start via een melding aan de lokale politie door een opmerkzame passant. De politie roept op om verdachte handelingen steevast te melden, zo’n informatie kan leiden tot een opstart van een nieuw of een doorbraak in een lopend onderzoek.

Parketten van de procureur des Konings West-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten