Persbericht - Rijkevorsel - Onderzoek gestart na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Er is een onderzoek gestart na een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Rijkevorsel donderdagavond. De 24-jarige automobilist die de vlucht koos, werd even later gearresteerd.

Donderdagavond rond 17.30 uur vond een dodelijk verkeersongeval plaats aan de Sint-Lenaartsesteenweg in Rijkevorsel. Een man van 79 jaar oud werd bij het oversteken van de rijbaan aangereden door een voertuig. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De bestuurder van het aanrijdende voertuig pleegde vluchtmisdrijf, maar hij kon kort na de feiten door de PZ Voorkempen gevat worden.  Het gaat om een 24-jarige man uit Rijkevorsel, die volgens de eerste vaststellingen van de politie niet onder invloed van alcohol of drugs bleek te zijn. Zijn rijbewijs werd door het ongeval voor 15 dagen ingetrokken.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval door PZ Noorderkempen loopt nog. Het parket stelde daarvoor ook een verkeersdeskundige aan.

Na verhoor heeft het parket beslist dat de automobilist mocht beschikken. De man gaf in zijn verhoor aan dat hij in een paniekreactie de vlucht had genomen. Er zijn geen andere verzwarende omstandigheden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten