Persbericht - Tervuren - Snelle dagvaarding voor een winkeldiefstal

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

PZ Voer En Dijle (VODI) kreeg op 16 januari omstreeks 14u een melding van een winkeldiefstal in de Carrefour op de Leuvensesteenweg in Tervuren.

Een 38-jarige man en een 18-jarige vrouw wandelden de Carrefour binnen. Vervolgens stak de mannelijke verdachte een pak koffie en twee pakken vlees, ter waarde van 45,90 euro, in het badpak dat hij droeg onder zijn kledij. De twee verdachten begaven zich daarna naar de kassa waar ze enkel betaalden voor hun brood en eieren. De vrouwelijke verdachte begaf zich hierop naar buiten, waarna de mannelijke verdachte staande werd gehouden door de winkeldetective. De verdachte werd in het bezit gevonden van de gestolen goederen alsook van een sterke magneet die diefstallen kan vergemakkelijken. De vrouwelijke verdachte werd even later in de omgeving van de feiten aangetroffen.

PZ VODI arresteerde beide verdachten en bracht hen over naar het politiecommissariaat.

In zijn verhoor bekende de mannelijke verdachte de feiten. Hij verklaarde aan de vrouwelijke verdachte te hebben gevraagd de winkel te verlaten. De vrouwelijke verdachte verklaarde niets van de diefstal te weten. 

Het parket Leuven heeft de twee verdachten gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Ze moeten zich midden maart komen verantwoorden voor diefstal en criminele organisatie bij de correctionele rechtbank. 

Parketten van de procureur des Konings Leuven
Persberichten

Ander Persberichten