Persbericht - Turnhout - 5 aanhoudingen in onderzoek naar illegale productie van drugs

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft gisteren in opdracht van de onderzoeksrechter een reeks huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar de illegale productie van drugs. Vijf mannen werden daarbij aangehouden.

Het onderzoek is gestart, toen op 16 augustus dit jaar gedumpt drugsafval werd aangetroffen door een alerte burger in natuurgebied 'Klein Engeland' in Turnhout. Het ging om drie grote IBC-vaten.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) kon in het onderzoek verschillende verdachten identificeren en locaties in kaart brengen waar mogelijk drugs werden geproduceerd of werden opgeslagen. Er blijkt ook een link te zijn met andere dumpings, namelijk van eind september in Turnhout, Merksplas en Weelde (Ravels). (Zie ook persbericht van 28 september 2023)

De onderzoeksrechter in Turnhout gaf de opdracht tot 10 huiszoekingen in Antwerpen, Bekkevoort, Deurne, Genk, Lokeren, Mol en Scherpenheuvel. In een boerderij in Bekkevoort werd een actief drugslabo aangetroffen. De 39-jarige eigenaar zou zijn stallingen ter beschikking hebben gesteld van de drugscriminelen. De dertiger werd gearresteerd. Gespecialiseerde diensten zorgden voor de veilige ontmanteling van de site.

Op andere locaties werden vier mannen van 32, 36, 43 en 56 jaar opgepakt.

De onderzoeksrechter heeft vijf mannen na voorleiding aangehouden en laten opsluiten in de gevangenis. Ze verschijnen morgen voor de raadkamer.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten