Persbericht – Wortegem-Petegem - Verdachte na achtervolging aangetroffen in stoeterij Willy Naessens

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Een motard van politiezone Vlaamse Ardennen merkte gisterennamiddag omstreeks 15u30 ter hoogte van de Kortrijkstraat in Wortegem-Petegem een voertuig op met Franse nummerplaat waarvan de bestuurder met zijn gsm bezig was. Hij maande de bestuurder aan om te stoppen voor een controle.  

De bestuurder nam echter de vlucht met zijn voertuig en veroorzaakte iets verder een ongeval. Hij kwam in een bocht frontaal in aanrijding met een tegenligger, waarbij zijn wagen in de grasberm belandde. De bestuurder vluchtte te voet weg in de weilanden.

De politie startte een zoektocht met een speurhond en zette ook een helikopter in, doch zonder resultaat.

Er werd een BIN-bericht verspreid met een persoonsbeschrijving en er kwam vrij snel een melding binnen van een getuige die de man zou gezien hebben.

Politie en burgers zetten de zoektocht verder en de verdachte werd uiteindelijk aangetroffen in het koetshuis van Willy Naessens in Wortegem-Petegem. De politie kon de man arresteren.

De auto van de verdachte werd inmiddels ook grondig gecontroleerd en er werd in totaal 3 kg zuivere cocaïne aangetroffen.

De verdachte, een 20-jarige man met de Franse nationaliteit, werd deze namiddag op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Hij werd aangehouden op verdenking van invoer en bezit van verdovende middelen.

Van het ongeval en de voorafgaande verkeersinbreuken werden de nodige pv’s opgesteld.

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten