Persbericht - Wortegem-Petegem – Zes extra verdachten aangehouden – 2kg cocaïne aangetroffen

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

De politie van PZ Vlaamse Ardennen kon op 6 juni een 20-jarige man arresteren die zich verschanste in het koetshuis van Willy Naessens in Wortegem-Petegem. Hij had even daarvoor een ongeval veroorzaakt nadat hij wegvluchtte van een politiecontrole. In zijn voertuig werd 3 kg cocaïne aangetroffen. In het kader van die feiten werden in de nacht van 8 op 9 juni in totaal nog 6 verdachten gearresteerd in dezelfde omgeving. Daarbij werd ook 2 kg cocaïne gevonden.  

In de vooravond van 8 juni kreeg de Politiezone Vlaamse Ardennen meerdere telefonische oproepen binnen voor verdachte personen en voertuigen met Franse nummerplaten in dezelfde omgeving van het eerdere incident op 6 juni. Naar aanleiding van deze verdachte handelingen werd een BIN-bericht verspreid in Wortegem-Petegem.

Enkele uren later werden terug verdachte voertuigen en personen gespot en deden alerte burgers hiervan melding.

Het kwam tot enkele achtervolgingen met de politie waarbij in eerste instantie drie mannen met Franse nationaliteit werden opgepakt en overgebracht naar het hoofdcommissariaat.

Enkele uren later kreeg de politie opnieuw meldingen van verdachte handelingen en werden nogmaals drie mannen met Franse nationaliteit opgepakt en overgebracht naar het hoofdcommissariaat.

Tijdens de interventies werd twee voertuigen in beslag genomen. In de omliggende akkers werd 2 kg cocaïne gevonden.

De politie riep die avond de hulp in van buurtbewoners om alert te zijn voor verdachte zaken aan de hand van BIN-berichten. Het is dankzij die alerte buurtbewoners dat de politie de 6 verdachte personen kon arresteren.

De 6 verdachten werden verhoord door de politie en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om de 6 mannen aan te houden.

Binnenkort zullen ze voor de raadkamer verschijnen. Het onderzoek wordt verdergezet.

Parketten van de procureur des Konings Oost-Vlaanderen
Persberichten

Ander Persberichten