Politiezones Zennevallei, Rode en Dilbeek vatten daders van meerdere inbraken en diefstallen in de regio

Parketten van de procureur des Konings Halle Vilvoorde
Persberichten

De voorbije week werkten de politiezones van Zennevallei, Rode en Dilbeek samen om de daders van meerdere inbraken en diefstallen in de regio te vatten. Zo werd in Beersel in de vroege ochtend van 10 januari door drie personen ingebroken in een restaurant.

 Eén van die daders wordt diezelfde dag nog gevat in de omgeving na een grote zoektocht, waarbij ook een helikopter en hondenbegeleiders, worden ingezet. De verdachte is een 17-jarige minderjarige die ter beschikking is gesteld van het parket en ondertussen is voorgeleid bij de jeugdrechter. Hij werd geplaatst in een gesloten gemeenschapsinstelling.

In de daaropvolgende nacht worden inbraken gepleegd in een restaurant en een magazijn van Aldi in Drogenbos. De twee minderjarige daders (17), worden kort na de feiten door de politie gevat. Ook zij werden ter beschikking gesteld van het parket en voorgeleid bij de jeugdrechter. Eén van hen is door de jeugdrechter onmiddellijk geplaatst in een gesloten instelling. De tweede verdachte wordt geplaatst zodra er een plek vrijkomt in een gesloten instelling.

 De twee daders van de inbraken in Drogenbos worden, na onderzoek, ook gelinkt aan de inbraak in Beersel en worden, samen met de derde betrokkene, ook verdacht van meerdere andere inbraken en diefstallen in de regio.

Parketten van de procureur des Konings Halle Vilvoorde
Persberichten

Ander Persberichten