Persbericht

In het kader van het dossier betreffende het dodelijk ongeval dat zondagochtend 25 oktober 2015 op de Leuvensesteenweg plaatsvond, heeft de bestuurder van het voertuig dat het ongeval veroorzaakte, zich spontaan aangeboden bij de politie van Brussel-Hoofdstad op maandag 26 oktober omstreeks 13u, in het bijzijn van zijn raadsman.

G.A., geboren in 1986 en gekend voor meerdere feiten, waaronder één feit van alcoholintoxicatie aan het stuur, waarvoor hij zich in november 2015 dient te verantwoorden voor de politierechtbank, werd op 27 oktober ter beschikking gesteld van het parket. Het parket vorderde de onderzoeksrechter met het oog op het bekomen van een aanhoudingsmandaat, uit hoofde van onvrijwillige slagen en verwondingen, onvrijwillige doodslag en vluchtmisdrijf.

De onderzoeksrechter heeft de man verhoord. Deze verklaarde geen voetganger te hebben gezien. Zijn voertuig heeft inderdaad een geparkeerd voertuig geraakt, dat vervolgens de voetganger heeft geraakt.

Hij werd in verdenking gesteld voor onvrijwillige slagen en verwondingen, onvrijwillige doodslag en vluchtmisdrijf en hij werd vrijgelaten onder voorwaarden, onder meer de voorwaarde om de vorming te volgen bij het BIVV.

Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen verder.

Jennifer VANDERPUTTEN – Woordvoerder