Persbericht

Op 30/09/2015 werd de lokale politie Brussel Zuid omstreeks 09u48 opgeroepen voor een diefstal met geweld in een handelszaak (verkoop en herstelling van GSM-toestellen) gelegen aan de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis.

Twee personen zijn de zaak binnengedrongen. Één van hen heeft de zaakvoerder met een wapen bedreigd. De zaakvoerder was de enige aanwezige in de zaak en werd naar achterin geleid. Hij werd gekneveld en heeft verschillende slagen gekregen. De twee daders hebben plastic zakken met GSM’s gevuld en hebben daarna de zaak verlaten. Een van hen is te voet gevlucht, de andere is in een voertuig gestapt. Dit voertuig stond klaar in de straat en werd bestuurd door een derde medeplichtige. Inmiddels kon de zaakvoerder zichzelf bevrijden en heeft hij tevergeefs geprobeerd de daders te achtervolgen.

Het parket werd van de feiten in kennis gesteld. Er werd een gerechtelijke perimeter ingesteld en het labo van de federale politie kwam ter plaatse. Er werden verschillende getuigen verhoord, maar tot op heden kon geen van de daders gevat worden. Het onderzoek loopt uiteraard verder.

De precieze buit is nog niet gekend.

Vertrouwelijk: BR.11.L3.50510-15

Ine VAN WYMERSCH – Woordvoerder