Persbericht

Deze morgen omstreeks 04u werd de politie (de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene) door een man aangesproken die getuige was geweest van geweld dat gepleegd werd door een groep jongeren (7 à 8 personen) tegen een andere jonge man.

Verschillende jonge mannen zouden het slachtoffer geslagen en geschopt hebben. De toestand van het slachtoffer is kritiek, zijn leven is in gevaar. De identiteit van het slachtoffer kon nog niet met zekerheid achterhaald worden. Het gaat evenwel om een man van ongeveer 30 jaar oud.

De politie is onmiddellijk ter plaatse gekomen (op het kruispunt van de Anspachlaan met de Borgvalstraat) en heeft daar een bewusteloze man op de grond aangetroffen.

Er waren verschillende getuigen aanwezig en een eerste verdachte werd ter plaatse, onmiddellijk na de feiten gearresteerd. Het gaat hier om een man, geboren in 1988.

Het parket van Brussel heeft een wetsgeneesheer aangesteld en is ter plaatse afgestapt in het gezelschap van de onderzoeksrechter, nadat het labo van de federale politie de nodige vaststellingen had gedaan. De onderzoeksrechter werd gelast voor een onderzoek naar feiten van poging doodslag.

Het motief voor de vechtpartij is onbekend. De verdachte man die gearrseteerd werd, wordt in de loop van de dag (14/09/2015) verhoord en zal zich daarna voor de onderzoeksrechter moeten verantwoorden.

Inmiddels is de toestand van het slachtoffer verbeterd, het slachtoffer zou bij bewustzijn zijn, maar evenwel nog niet verhoorbaar zijn.

Voor uw persoonlijke informatie: BR.43.LL.094913/15

Ine Van Wymersch - Woordvoerder