Persbericht

Op donderdag 21 mei 2015 werd er aangifte gedaan van de verdwijning van een man van 71, J.S. Zijn directe omgeving liet weten dat hij sinds woensdag 20 mei geen teken van leven meer gaf. De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene heeft onmiddellijk een proces-verbaal opgesteld inzake onrustwekkende verdwijning.

Sindsdien werd er dag en nacht gezocht naar de heer J.S. in samenwerking met het parket Brussel, de cel verdwijningen van de lokale recherche van de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene en de cel vermiste personen van de federale politie.

Dinsdag, hebben de onderzoekers in de loop van de dag, een verdachte kunnen identificeren, gelinkt aan de verdwijning van meneer J.S. Diezelfde dinsdag werd de onderzoeksrechter gevorderd voor “wederrechtelijke vrijheidsberoving”. De onderzoeksrechter leverde een huiszoekingsbevel af voor het appartement van de verdachte. Bij aankomst van de politie heeft de verdachte, J.H. een jonge veertiger, verklaard dat het slachtoffer overleden was en hij het lichaam in het water heeft gegooid.

De heer J.H. heeft aan de politie de plaats aangewezen waar hij het lichaam van slachtoffer heeft achtergelaten, dit is in een dicht beboste omgeving in het gerechtelijk arrondissement van Charleroi. Het parket, de onderzoeksrechter, de wetsdokter, het labo en de verschillende politiediensten zijn ter plaatse afgestapt. In de loop van de nacht werd het lichaam van de heer J.S teruggevonden.

De verdachte werd ’s nachts verhoord door de lokale recherche van de lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene. In zijn verhoor beweert hij het slachtoffer gekneveld heeft wanneer hij het appartement van het slachtoffer doorzocht. Wanneer hij bij het slachtoffer terugkeerde, stelde hij vast dat het slachtoffer overleden was. Naar aanleiding van deze verklaringen heeft het parket Brussel bijkomende vorderingen genomen en de onderzoeksrechter gevorderd voor “doodslag om diefstal te vergemakkelijken” (roofmoord).

De autopsie zal vandaag plaatsvinden. De eerste vaststellingen wijzen erop dat het hier om een gewelddadig overlijden gaat.

De verdachte zal deze middag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. Het parket heeft zijn aanhouding gevraagd.

Van zodra de beslissing van de onderzoeksrechter gekend is, zal het parket actief communiceren, tot dan, geen verdere commentaar.

Ine Van Wymersch - Woordvoerder