Nieuws

17-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Afgelopen nacht was er een dodelijk verkeersongeval in de Holstraat in Sint-Gillis-Waas. 

De bestuurder van een bromfiets kwam in aanrijding met een personenwagen en kwam daarbij om het leven. Het gaat om een man van 22 jaar oud uit Stekene. De bestuurder van de auto, een man van 19 jaar uit Sint-Gillis-Waas, raakte licht gewond. Op de bromfiets zat nog een passagier die eveneens lichte verwondingen opliep.

Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige zou de bestuurder van de bromfiets geen voorrang hebben verleend aan de wagen die voorrang had.

Eva Brantegem, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen 

16-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Deze voormiddag werden in een filiaal van warenhuisketen Colruyt in Sint-Gillis-Waas twee winkeldieven op heterdaad betrapt. 

Twee mannen van respectievelijk 20 en 33 jaar, met de Russische nationaliteit en wonende in Sint-Niklaas, ontvreemdden er 4 flessen whisky.

De mannen worden eveneens verdacht van andere winkeldiefstallen in de Colruyt-filialen van Beveren en Sint-Niklaas, waarbij eveneens whiskyflessen maar ook champagneflessen werden gestolen.

De twee verdachten worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt hun aanhouding. 

Sarah Demeyer, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

16-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 maart 2018, omstreeks 4u15, vond in de Overpoortstraat in Gent een vechtpartij plaats tussen twee groepjes jongeren.

In een café in de Overpoortstraat was kort voordien een discussie ontstaan tussen enerzijds een 4-tal Gentse studenten en anderzijds een 3-tal jongeren uit Limburg. De groep uit Limburg werd door de security uit het café gezet. 

Toen de Gentse studenten het café verlieten, ontstond op straat een vechtpartij waarbij de studenten werden geslagen en geschopt door de jongeren uit Limburg. Eén slachtoffer liep een snijwonde op aan de rechterhand, vermoedelijk door een gebroken glas.

De 3 personen uit Limburg werden door de politie opgepakt. Het betreft mannen van 20, 21 en 22 jaar uit Hasselt en Houthalen-Helchteren.

Ze werden door het parket onmiddellijk gedagvaard en moeten zich op 12 april 2018 verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

16-03-2018 - Parket Antwerpen

Dinsdag 13 maart 2018 in de vroege ochtend omstreeks half vijf werd ingebroken in een handelszaak, gelegen aan de Zandpoortvest in Mechelen. De dader gooide een raam in om het pand te kunnen betreden en ging aan de haal met een partij sigaretten.

Korte tijd later kon een ploeg van pz MEWI  de verdachte staande houden. De buit, die hij even ervoor had weggesmeten, kon gerecupereerd worden.

De 18-jarige verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem met voorwaarden naar huis stuurde.

Contactpersoon:
Peter Peereboom

15-03-2018 - Parket Leuven

Op dinsdag 13 maart zag de uitbater van supermarkt Spar in de Diestsestraat in Leuven dat een man een stuk zeep wilde stelen. De twintiger bekende dit meteen. Toen de winkelier de politie er wilde bijhalen, verstopte de verdachte een breekmes en een kniptang. Hij bleek uiteindelijk nog veel meer spullen op zak te hebben die gestolen leken te zijn in verschillende winkels. Het ging onder meer over twee flessen whisky, jassen, een jeansbroek en een smartphone.

Dezelfde verdachte werd ook herkend op camerabeelden van diefstallen in Inno en De Witte Duif op zaterdag 10 maart.

De twintiger die gekend is onder verschillende aliassen en geen gekende woonst in België heeft, werd op woensdag 14 maart voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Zij plaatste hem onder aanhoudingsmandaat onder verdenking van winkeldiefstallen. De lokale recherche van politie Leuven voert het onderzoek.

15-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterenavond omstreeks 22u45 contacteerde een man vanuit zijn voertuig de politie waarbij hij doodsbedreigingen uitte naar de ex-partner van zijn broer. De man uit Herzele kon kort na deze oproep thuis worden aangetroffen.

Bij aankomst van de politiediensten sloot de man de voordeur. Hij bedreigde hen tweemaal vanachter een raam met een voorwerp tussen de handen.

Aan de politiezones Erpe-Mere en Geraardsbergen werd versterking gevraagd.

De verdachte werd aangemaand de woning de verlaten, wat hij uiteindelijk ook deed.

Hij kon hierop door de politie overmeesterd worden. Het wapen waarmee hij de politiediensten had bedreigd, bleek uiteindelijk geen vuurwapen te zijn.

De verdachte, een 54-jarige man uit Herzele, werd onmiddellijk gedagvaard voor het plegen van een nodeloze oproep, bedreigen van politiemensen en weerspannigheid.

Hij moet zich voor deze feiten verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde op 18 juni 2018.

Eva Brantegem, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

13-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

De 41-jarige verdachte uit regio Gent die gisteren werd opgepakt en verhoord door de politie in verband met feiten van voyeurisme in de Hogeschool Gent, werd deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Hij legde bekentenissen af. De onderzoeksrechter plaatste de man onder aanhoudingsmandaat.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen 

13-03-2018 - Parket Leuven

Een hoogbejaarde dame die in de Keistraat in Bertem woont, is op vrijdag 9 maart het slachtoffer geworden van mannen die met een list haar woning binnendrongen en het huis doorzochten. Eerst belde een man aan die zich uitgaf als man van de watermaatschappij. De vrouw en haar poetsvrouw lieten de man binnen en wezen hem de weg naar de watermeter. Even later belden twee Franstalige mannen aan die gekleed waren in politie-uniform. Zij zeiden dat de vrouw bestolen werd en dat ze graag binnenkwamen om het huis te controleren. De poetsvrouw en het slachtoffer roken onraad, zeker toen de agenten aandrongen om de kluis in huis te openen. Toen de gealarmeerde tuinman het huis binnen kwam, verlieten de drie mannen de woning. Boven bleek een slaapkamer volledig doorzocht te zijn. Op het eerste zicht bleek er niets gestolen te zijn. Van de drie mannen is voorlopig geen spoor.

13-03-2018 - Parket Leuven

De winkeldetective van warenhuis Inno in de Diestsestraat in Leuven betrapte op zaterdag 10 maart een man die twee flesjes parfum had gestolen. De man had de flesjes verstopt in zijn schoudertas en was buiten gelopen zonder te betalen. De detective hield de man tegen op straat. Hij moest de 18-jarige die geen adres heeft in België, tegen de grond werken. De verdachte had ook nog een jeansbroek bij ter waarde van €300 die gestolen bleek te zijn in een kledingzaak in de Parijsstraat. Camerabeelden maakten duidelijk dat de man ook in aanmerking komt voor deze diefstal. Het parket dagvaardde hem onmiddellijk in toepassing van het snelrecht. Hij zal in april voor de rechter verschijnen. Zijn kompaan, die er ook van verdacht wordt een jeansbroek en parfum gestolen te hebben, kon ontkomen.

13-03-2018 - Parket Antwerpen

Op 7 februari 2018, omstreeks 21u20  stormen 4 gemaskerde mannen frituur Nancy, gelegen aan de Antwerpsesteenweg te Mechelen binnen en gaan onmiddellijk richting de uitbaatster. 

Een man met rode jas had een vuurwapen bij, een andere die volledig in het zwart gekleed was, een stok. Daarnaast waren er ook een man met een grijze jas en een man met een blauwe jas. Alle vier droegen ze een zwart masker. 
De man met de zwarte jas, kwam achter de toog en riep onmiddellijk "kassa, kassa" waarop het geld uit de kassa, zo een 1500 Euro  in een zwarte zak werd gestoken. 
Nadien namen de vier mannen de vlucht waarbij ze de Antwerpsesteenweg overliepen en via een klein verbindingsstraatje (recht tegenover taverne Torenhuis) de Zwaluwstraat en de  wijk Oud Oefenplein inliepen. 

Politie en gerecht zijn op zoek naar getuigen, die deze personen voor of na de feiten hebben zien lopen. 
Alle tips zijn dan ook welkom op het nummer van politiezone Mechelen: 015/464.464

Contactpersoon:
Peter Peereboom 
 

12-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

De man van 22 jaar uit regio Gent, die deze avond werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent, kon na verhoor door de onderzoeksrechter beschikken en werd niet in verdenking gesteld. De initiële aanwijzingen van betrokkenheid van de man bij de feiten werden niet bevestigd door het verdere onderzoek.

De man van 41 jaar die deze namiddag werd opgepakt, werd inmiddels verhoord door de politie en zal morgennamiddag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

12-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

In het onderzoek naar feiten van voyeurisme in de Hogeschool Gent werden, op basis van een aantal nuttige tips en na intensief speurwerk van de lokale recherche van Gent en de FGP Oost-Vlaanderen, twee mannen gearresteerd. 

De eerste verdachte, een man van 22 jaar uit regio Gent, werd gisteren opgepakt en verhoord.  Hij zal deze avond worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent.  

De tweede verdachte, een 41-jarige man, eveneens uit regio Gent, werd deze namiddag van zijn vrijheid beroofd. 

Zowel gisteren als vandaag werden een aantal huiszoekingen uitgevoerd.  

De politie ontving tot op heden 4 klachten van mogelijke slachtoffers.  Er wordt onderzocht of deze vrouwen effectief gefilmd werden.  De politie zet ook alles in het werk om eventuele andere slachtoffers te identificeren.

In het belang van het onderzoek, dat volop loopt, kan voorlopig geen verdere informatie worden gegeven.

Caroline Jonckers, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen 

12-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Omstreeks 23u00 gisterenavond werd de lokale politie van Lokeren opgeroepen voor een dronken man die andere klanten lastig viel in een vestiging van McDonalds aan de Zelebaan in Lokeren. Wanneer aan de verdachte werd gevraagd de zaak te verlaten, werd hij weerspannig en deelde slagen uit aan de politiemensen die waren tussengekomen; zij raakten ten gevolge van deze slagen arbeidsongeschikt. De verdachte, een 34-jarige man uit Lochristi, werd gearresteerd. Hij werd door het parket onmiddellijk gedagvaard en dient zich voor deze feiten te verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Dendermonde op 28 maart 2018.

Eva Brantegem, persmagistraat parket OVL

 

09-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Bij een verkeersongeval gisterenavond omstreeks 17u30 ter hoogte van het kruispunt van de Kennedylaan (R4) met de Rijkswachtlaan/Akker in Zelzate, raakte een man ernstig gewond.

Een personenwagen Opel Corsa reed op de R4 in de richting van Nederland en diende links af te slaan om de Rijkswachtlaan in te rijden. Tijdens dat maneuver werd de personenwagen aangereden door een personenwagen Mercedes die eveneens op de R4 reed maar uit de tegenovergestelde richting kwam. De 2 voertuigen kwamen op het kruispunt frontaal in aanrijding met elkaar.

De bestuurder van de Opel Corsa, een 50-jarige man uit Sint-Kruis-Winkel, raakte hierbij ernstig gewond en werd met levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Het levensgevaar is inmiddels geweken.

De bestuurder van de Mercedes, een 44-jarige man uit Sint-Kruis-Winkel, raakte licht gewond.

Een verkeersdeskundige, aangesteld door het parket, kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Katrien Borms, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

09-03-2018 - Parket Oost-Vlaanderen

Gisterenmiddag werden in een filiaal van warenhuisketen Okay in Oostakker 2 personen op heterdaad betrapt bij de diefstal van scheermesjes en andere verzorgingsproducten. Bij een zoeking in hun voertuig werden een aantal goederen aangetroffen afkomstig van een diefstal in een andere Okay-winkel.

De verdachten kunnen gelinkt worden aan een aantal recente winkeldiefstallen in andere filialen van Okay, onder meer in Evergem, Assenede, Nevele, Zingem en Houthulst.

Het betreft 2 mannen van Georgische nationaliteit van respectievelijk 44 en 28 jaar, zonder gekende woonplaats.

Ze worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt hun aanhouding.

Katrien Borms, persmagistraat PK Oost-Vlaanderen

 

Pagina's