Home

Met het oog op de lancering van de Crossborderprocedure heeft het College van Procureurs-generaal op woensdag 28 maart 2018 omzendbrief COL 11/2006 (versie 2018) goedgekeurd houdende een eenvormig beleid inzake inningen van een geldsom en het toezicht op, de vaststelling van en de opsporing van snelheidsovertredingen en de richting te geven aan de vervolging ervan.

28/03/18

Nieuws

Parketronde - onderzoek naar voetbalgerelateerd geweld

Het parket Antwerpen, afdeling Antwerpen, voert, onder leiding van de onderzoeksrechter, onderzoek naar voetbalgerelateerd geweld, in bende, gepleegd door verschillende harde kern supportersgroepen

26/04/18 - Parket Antwerpen
Persbericht - Algemene toelichting aanpak parket inzake “Peterbos”

In januari 2018 heeft de Procureur van Brussel het initiatief genomen om de korpschef van de lokale politie Brussel ZUID te wijzen op het toenemende aantal dossiers van geweld tegen politie in de wijk “Peterbos”. Concrete richtlijnen om tot kwaliteitsvol onderzoek en identificatie van de daders te komen, werden meegegeven.

25/04/18 - Parket Brussel
Persbericht - beschadiging aan voertuig

Er werd gisteren aangifte gedaan door een Tv-ploeg van VRT voor de beschadigingen aan hun voertuig bij de lokale politie Brussel Zuid. Wanneer de reportagemakers aan het werk waren in de wijk Peterbos heeft een onbekende een steen gegooid in de richting van hun voertuig. Deze steen heeft de wagen geraakt, de impact hiervan was zichtbaar.

25/04/18 - Parket Brussel
Persbericht - opzettelijke slagen en verwondingen en diefstal met geweld

Het parket kreeg meerdere vragen vanuit diverse media over de feiten die zich hebben voorgedaan op zondagavond 22 april 2018 te 1070 Anderlecht, Maria Groeninckx – De Maylaan. Tijdens een controle van vervoersbewijzen, uitgevoerd door de MIVB, windt één van de gecontroleerde personen zich op. Een twintigtal jongeren die zich in de buurt van de controle bevonden, hebben zich onder de gecontroleerde personen gemengd en zijn begonnen met onrust te stoken.

25/04/18 - Parket Brussel
Persbericht - Gent - verkeersongeval

Deze ochtend omstreeks 06u00 vond op de Rooigemlaan in Gent, thv het kruispunt met de Gaaipersstraat, een aanrijding plaats tussen een voetganger en een personenwagen.

25/04/18 - Parket Oost-Vlaanderen